Már az Orbán Viktor által kitüntetett dr. Erős Pál sem tabu


Magyar Péter az elmúlt hónapban nagyobbat dobott, mint az elmúlt 10 évben az összellenzék. A kiugrott NER lovag gyakorlatilag leuralta az összes közösségi oldalt és róla cikkeznek hetek óta mind a kormány, mind az ellenzéki médiában, persze az egyik oldalon inkább a szokásos karakter gyíkosság.

Most az egyik történész lépett a porondra és Magyar nagy apját vette célba. Dr. Erőss Pál a régi rendszerben is elismert jogász volt, sőt munkája mellett 1978-tól a Magyar Televízió Jogi esetek című műsorában 12 éven át állandó jogi szakértőként működött, ami óriási sikert és népszerűséget hozott számára. 1989-ben Kulcsár Kálmán miniszter és Sárközy Tamás államtitkár a munkájára nem tartott igényt.

Mit kell tudni Mező Gáborról?

Korábban sportújságíróként dolgozott, később fordult a történelem felé. Különböző sajtótermékeknek, elektronikus oldalaknak (Magyar Hírlap, Hamvas Intézet, PestiSrácok.hu, PestiTV) dolgozott. A Pesti TV-n Hálózat címen műsort vezetett.

Fő kutatási területe a posztkommunista hatalomátmentés, a rendszerváltás, illetve Magyarország 1945 utáni története. Olvasmányos, ismeretterjesztő stílusban dolgozza fel ezeket a korábban kevésbé kutatott, olykor tabusított területeket.

Mező Gábor Erőss Pál 56-os cselekedeteiben keresett valamit, amivel támadhatja Magyar Pétert. Meg is érkezett a válasz Magyar Facebook oldalán a következő indítással:

Mező Gábor kutató, publicista tegnapi és mai posztjaiban, a néhai nagyapám, dr. Erőss Pál emlékét gyalázta meg, azt sejtetve, hogy 1956-ban ellenforradalmi tevékenységet végzett és hogy része volt a kommunista nómenklatúrának.

Válaszom Mező Gábor “kutatónak”:

Kedves Gábor,

én azt hittem, hogy te valódi kutató vagy, de sajnos kiderült, hogy ha a propagandának szüksége van rád (mondjuk a köztv-én futó műsoraidért cserébe), akkor ugrasz és nem drága neked egy tisztességes, egy ország által valóban szeretett ember emlékét is meggyalázni. …

… És igen, nagyapám bírósági fogalmazó lett és mesélte a nyomasztó emlékét, amikor egy bírósági menzán étkezett Tucsek Gusztáv vérbíróval. És igen, végül polgári ügyszakos bíró lett, az egyik legjobb az országban. Majd a 80-as években a Jogi Esetekben megismerte és megszerette az egész ország. Ellentétben a Fidesz és kormány több jelenlegi tagjával és vezetőjével, a nagyapám soha nem volt a párt tagja és nem volt ügynök sem. Erről hivatalos papírja van az átvilágító bíróktól (ha adsz egy email címet, szívesen átküldöm neked az összes többi dokumentummal együtt). …

  NMP-oldószer Gödön

…… Ezután közéleti szerepet egyszer vállalt, amikor 2007-ben felkértem, hogy legyen a Ne féljetek! Alapítvány kuratóriumi elnöke. Az Alapítványt azért hoztuk létre többek között Mádl Dalmával, Morvai Krisztinával, Fábry Sándorral, Schmidt Máriával, Gulyás Gergely édesapjával, és több neves ügyvéddel, hogy anyagi segítséget nyújthassunk a Fidesz 2006. október 23-i nagygyűlésen megsérülteknek (nekik egyébként a Fidesz semmilyen anyagi segítséget nem nyújtott, a Fidesz által erre a célra 2007. október 23-án gyűjtött pénz szőrén szálán eltűnt…).

Posztját így zárta:

Nagyapámat 2010 után Orbán Viktor tüntette ki középkereszttel.

Kedves Gábor,

remélem most már világos számodra, hogy kibe rúgtál bele és kinek az emlékét gyaláztad meg a propaganda oltárán. Nekem ez borzasztó nagy csalódás, mert nagy tisztelője voltam a munkádnak.



Komment szekció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .