Most jön a svéd, vagy nem jön?


Arold Péter 

Jó napot! Hát nem fogom én itt kivesézni, hogy jön-e a svéd, vagy nem jön, igaz-e, hogy hívták, de elutasította? Vagy egyáltalán kit érdekel már, hogy mit mond egy politikus. Egy biztos. Ott a svédeknél, még korszakokkal kevesebbet hazudnak politikailag, mint idehaza.

Íme a válaszlevél a Főni meghívására.

„Köszönöm a január 23-ai levelet és a Magyarország látogatására való meghívást.

Egyetértek Önnel abban, hogy előnyösebb lenne az országaink között a szorosabb politikai párbeszéd. Van számos közös érdekünk, ahogy Ön is említi, kétoldalúan a Gripen vadászgépek kérdése, az EU-n belül pedig az Önök elnöksége, illetve, természetesen a NATO-n belül, mint szövetségesek.

Svédország NATO-csatlakozási kérelmének jóváhagyása a magyar parlamentben erős alapja lesz annak, hogy előrelépést tegyünk kétoldalú kapcsolatainkban és elmélyítsük a közös megértést és bizalmat.

Várom, hogy ezeket a kérdéseket megvitassuk Önnel részletesebben is Budapesten, egy olyan időben, amely mindkettőnk számára megfelelő. Lesz ugyanakkor arra is lehetőségünk, hogy megvitassuk ezeket a kérdéseket Brüsszelben, az Európai Tanács február 1-jei ülésén.”

Azért, ha érdekel a teljes valóság, szánj rá néhány percet erre a cikkre.



Komment szekció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .