Csődeljárást kért a Csíki Sör ellen a másik tulajdonos


Arold Péter 

Csíki Sör. Amiért még egy magyar törvény is született a vörös csillagosok ellen. Vagy mellette? Vagy tudja már a fene. A lényeg az, hogy most a tulajdonosi társ, aki szintén 50 %-ban részese a vállalkozásnak, csődeljárást kért a másik társ ellen.

Magyar Hang – Mozgalmas időszakot él Lénárd András: karácsonykor gyémántgyűrűt adott a nála 17 évvel fiatalabb kedvesének (aki főállású celeb Magyarországon), rá pár napra csődeljárást indított fizetésképtelenségre hivatkozva a sörgyártó cége ellen a külföldi résztulajdonos, utána pedig Bentley-ével radarba szaladt Romániában, és a büntetést egy magyar diplomata-útlevélre hivatkozva próbálja megúszni.

Lénárd András már régebben is komoly kereszttűzbe került, amikor a Heineken perelts és ezek mellé még sztriptíz táncos lányokkal is meggyűlt a baja, de a magyar kormány kiállt mellette, sőt nem kevés pénzzel támogatta – ami pénzünkkel – a vállalkozást.

A Magyar Hang úgy tudja, a holland cég ráadásul nem csak a sörgyár ellen, hanem Lénárd András többi vállalkozása ellen is bírósági eljárást indított. Tavaly júliusban eljárást indítottak a Csiki Retail 2020 SRL, valamint a Pityoka Gyar SRL ellen. Utóbbi cégnév a chipszgyárat takarja, és a Magyar Hang megjegyzi: az üzem létrehozásához és felépítéséhez a magyar adófizetők is jelentős összeggel, egész pontosan 1,7 milliárd forinttal ( kb. 4,5 millió euró illetve 22 millió lej) járultak hozzá.

Persze a vállalkozó is reagált a cikkre és gyorsan írt a Transtelexnek, hogy nyugalom, mindenki relaxáljon, semmi gond és majd jelentkezik.

Címlapfotó: APEV Média



Komment szekció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .