Néhány utazási iroda törölte ajánlatai közül a Rynair járatait


Az ír légitársaság közleménye szerint december elején számos online utazási iroda leállította a Ryanair járatainak értékesítését jogi és szabályozási nyomás hatására, de a lépés várhatóan nem fogja érdemben befolyásolni az egész éves profitot – írja a Reuters

Az elmúlt években számos jogi kifogást indított az OTA-k ellen, azzal érvelve, hogy egyesek további díjat számítanak fel, és blokkolják az ügyfelekkel való kommunikációt. A Ryanair egyes utazási irodákkal – köztük a Booking.com-mal – szemben azok eltitkolt járulékos költségeit és a repülőtársasággal való kommunikáció hiányosságait kifogásolta; de a Google Travelt például kifejezetten „becsületes és átlátható”-nak minősíti.

A Ryanair közölte, hogy a lépéstől decemberben és januárban 1 vagy 2%-kal növeli az üres ülőhelyek arányát járatonként, de arra nem számít, hogy ez érdemben befolyásolja az egész éves forgalom volumenét vagy az egész éves adózott eredményt. tanácsadás.

Mi az az OTA?

Az OTA egy mozaikszó, amely az Online Travel Agencies kifejezésből ered. A szállodaiparban összefoglaló névként így hívjuk a szálláshelygyűjtő oldalakat. Ezek az oldalak világszerte rendkívül elterjedtek: szálláshelyek regisztrálhatnak rájuk, az OTA-k pedig jutalékért cserébe értékesíti azokat.

Címlapfotó: APEV Média/Arold Péter




Komment szekció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .