Hisztiellenzék


Tovább pattog a labda a felek között. Ungár Péter és Szabó Tímea között napok óta folyik az odaírogatás a soron következő budapesti polgármesteri választás ügyében.

Szabó TímeaPárbeszéd Zöldek – A Fideszen kívüli világ képviselete egy módon biztosan nem lehetséges: a Fidesz érdekeit szolgálva fideszes politikus támogatásával.

Ungár Péter egyetlen válasza minden érdemi kérdésre: „hisztiellenzék”. Ungár Péter persze nem egyenlő az LMP-vel, személyes ambíciói sem keverendők össze az LMP értékrendjével. Így aztán az a hozzáállás sem egy pártot, legfeljebb egy személyt minősít, hogy „hisztinek” minősíti, ha valaki nem ért egyet vele. Abban például, hogy még a közelmúltban is magas beosztású fideszes politikust indítson a zöld főpolgármesterrel szemben. Akkor a DK, a Momentum, a Párbeszéd – Zöldek, a budapestiek többsége, mindazok, akik támogatják Karácsony Gergelyt Ungár szerint nyilván mind „hisztiellenzékiek”.

Ha valami tényleg hiszti, akkor az az érdemi válaszok helyetti minősítgetés. Értem én, ha Ungár Péter ideges lett, hiszen Tarlósnak nem szabadott volna kikotyognia, hogy az LMP és a Fidesz egyeztet. De azért ennél komolyabb választ érdemelnének az LMP támogatói is, a budapestiek is, az ellenzéki szavazók is.

Persze bárkinek szíve joga ellenjelöltet állítani Budapesten Karácsony Gergellyel szemben. Ez nem kérdés. A kérdés az, hogy erre vajon miért egy fideszes jelölt lenne Ungár szerint a legalkalmasabb. Tényleg nem világos, hogy ez a politikai játszadozás még az LMP érdekeinél is jobban szolgálja a Fidesz érdekeit? Budapest a közös otthonunk, amelyet nem engedhetünk a fővárosellenes Fidesz kezére játszani.

Zárójel, de ha már Ungár Péter felvetette: én igenis számon kérem a Fidesz által piedesztálra emelt Böjte Csabán, hogyan fordulhatott elő, hogy az általa vezetett gondozóházakban több kiskorú kisfiút és egy fiatalkorú lányt is éveken keresztül megerőszakoltak. És igen, a járvány alatti botrányos kormányzati beszerzések sem maradhatnak tisztázás nélkül. A gyerekek elleni erőszakot és a közpénz elherdálását zöld, lila, rózsaszín vagy akármilyen színű politikusként is mindig számon fogom kérni.

  Te kinél bankolsz?

De maradjunk inkább a főváros témájánál és a válaszra váró kérdéseknél: miért egy fideszes jelöltet akar Ungár támogatni? Mindkét fél által bevallottan hetek óta tárgyalnak, tehát komolytalannak tűnik most azt állítani, hogy Vitézy csak egy a sok megfontolandó jelölt közül, és az LMP nem tudja még, kit indít majd. Miért egy kormánypárti, zöldpolitikusként a legkevésbé sem azonosítható jelölt lenne szerinte a legalkalmasabb a főpolgármesteri tisztségre? Mi a problémája egy önmagát zöldként azonosító pártnak egy zöld főpolgármesterrel?

Tárgyilagos, higgadt válasz hiányában csak a kételyek maradnak. Ha a zöldpolitika az LMP szerint azt jelenti, hogy akkor a környezetpusztító, akkumulátor-rémálmot végrehajtó és megújulóenergia-ellenes Fidesz emberével kell tárgyalni, akkor Ungár Péter egészen biztosan fordítva ül a lovon.




Komment szekció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .