Orbán Dávid és a sóder biznisz


Arold Péter

Tudjuk, hogy Hadházy Ákos most inkább a Parlamenten kívül politizál, abban lát lehetőséget a jelenleg regnáló kormány tevékenységeinek bemutatására és nem a szavazósdiban.

A cikkben szerepel egy egy vezeték név is, de azt kivettük. Hogy miért? Mert az úr ügyvédje perrel fenyegetőzik. Levettük a címlapképet is, bár az simán elérhető a neten is, de az ügyvéd úr úgy látja, hogy az egy privát Instagram oldalról származik és mivel védence – M. – nem közszereplő, annak ellenére, hogy nagy örömmel fotózgatatta magát Orbán Viktorral, továbbá nem kevés közpénz felett diszponál – innen kezdve mi úgy látjuk, hogy az, de mindegy is. Ebben a korban kevés embernek adatik meg, hogy 50-60 milliós autókkal rohangálhat. Minden esetre örömmel tölt el, hogy a független online média piacán lettünk valakik, akiket perrel fenyegetnek.

A szerkesztő

Akkor lássuk azt a bizonyos tényfeltárást Hadházy Ákostól

Hadházy Ákos

Ismerjék meg M-et ! Ő az, aki az Orbán család sóderbányáját intézi Győr környékén. Azt a bányát, aminek megnyitása után hirtelen ellehetetlenült a konkurrens bányák működése egy-egy frissen kirakott útjelző tábla miatt.

A képek tanulsága, illetve a cégnyilvántartás és a hozzám eljutott információk szerint a doktor már nem csak a sóderes bulit vezényli, hanem ő az intézője a gánti bánya helyén beindult újabb hatalmas biznisznek is.

Korábban többször beszámoltam róla, hogy miközben SZINTE a teljes hulladékbizniszt a MOL-nak adta az állam, az ún. inert hulladék (nem veszélyes építési törmelék) kikerült ebből a körből. Mit ad Isten, Orbánék gánti bányáját fogják ezzel évtizedeken keresztül feltölteni, újabb hatalmas üzletet biztosítva a Családnak.

A Dolomit Inert Kft. nevére kiadott engedély szerint 2024 elejétől 2077-ig évente 400 ezer tonna hulladékkal töltheti fel a gánti dolomitbánya gödrét. Természetesen nem ingyen, a náluk lerakott hulladékért fizetni kell annak, akinél keletkezett. Ez napi 32 teherautó fordulót jelent. (Ahogyan a HVG korábbi cikke írja: 400 ezer tonna óriási mennyiség, Budapestről évente 650-750 ezer tonna háztartási szemetet szállítanak el.) És M. úrnak is cseppen valami.

A társaság többségi tulajdonosa a Gánt Kő Kft., amely az idősebb Orbán Győzőnek, a miniszterelnök édesapjának a cége, a maradék üzletrészen pedig az unoka, Orbán Dávid és annak üzlettársa, M. ügyvéd osztozik.

A forrás itt elérhető



Komment szekció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .