32,2 százalékkal emelkedik a pedagógus-átlagbér


Arold Péter

A kormány döntése szerint 2024. január 1-jével 32,2 százalékkal emelkedik a pedagógus-átlagbér, a pályakezdő gyakornokok fizetése pedig a pedagógusok új életpályájáról szóló törvényben a 2023. évre rögzített 400 000 Ft-os illetményhez képest 528 800 Ft-ra emelkedik, és ennél kevesebbet más pedagógusok sem kereshetnek.

Azért ne sírjuk el magunkat örömünkben, mert ez nem annak köszönhető, hogy a kormány olyan jól teljesít, maximum betartotta az az ígéretét, ha az EU küld lóvét lesz béremelés. Ez viszont szégyen. Gyakorlatilag a közalkalmazottiat a kormányok, nem másokkal finanszíroztatják, legalábbis nem az európai kasszából fizettetik.

Igyekeznek a SAJÁT költségvetésükből – adónk, szja-nk és a többiből finanszírozni, tehát az állam bevételeiből, amit mi adózók, vállalkozók fizetünk be. Tehát nem kellene tapsoltatni magukat. Ez olyan, amikor Kádár az életszínvonal fenntartásának érdekében kölcsönöket vett fel a nyugattól.

Mind erre nem került volna sor, ha a választások előtt nem szórják ki az ablakon. Ennyi.

Mind erre nem került volna sor, ha a választások előtt nem szórják ki az ablakon. Ennyi.



Komment szekció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .