Rakéta eső két ukrán városra


gbnews.com – A Kreml 8 millió font értékű rakéták és kamikaze drónok brutális záporát zúdította a volt szovjet állam két városára.

Putyin úgynevezett újévi „bosszú” villámháborúja a becslések szerint eddig körülbelül félmilliárd fontba került.

Ukrajna megerősítette, hogy a Kijev és Harkov elleni merényletek során legalább öten meghaltak és 135-en megsebesültek.

Az ukrán hadsereg főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij elmondta: „Ma az ukrán légierő 10 orosz „Kinzhal”… aeroballisztikus rakétából 10-et lelőtt a Patriot AD rendszer segítségével.

A „Kinzhal” (oroszul: „Кинжал”, jelentése „tőr”) egy fejlett orosz hiperszonikus rakétarendszer. Ez a fegyverrendszer az egyik legújabb fejlesztésű technológia Oroszországban, és része az ország modernizált fegyverarzenáljának.

Jellemzők és Képességek

  • Hiperszonikus sebesség: A Kinzhal képes hiperszonikus sebességre, ami azt jelenti, hogy az ötszörösénél gyorsabban halad a hangsebességnél. Ez a gyorsaság nehezen követhetővé és elfoghatatlanná teszi a jelenlegi légvédelmi rendszerek számára.
  • Hatótávolság: A Kinzhal hatótávolsága több mint 2000 kilométer, ami lehetővé teszi, hogy távoli célpontokat támadjon meg.
  • Hordozhatóság: A Kinzhal rakétákat harci repülőgépek hordozzák, így ezek mobil és gyorsan áthelyezhető fegyverrendszerek.
  • Célpontok: A Kinzhal rakéták alkalmasak mind földi, mind tengeri célpontok elleni támadásokra, beleértve a repülőgép-hordozókat, a földi infrastruktúrát és a katonai erődítményeket.

Stratégiai és politikai jelentőség

  • Nukleáris Képesség: A Kinzhal rendszer nukleáris és hagyományos robbanófejek hordozására is képes, ami jelentős stratégiai rugalmasságot biztosít.
  • Hadseregi Modernizáció: A Kinzhal bevezetése része az orosz hadsereg modernizációs törekvéseinek, amely arra irányul, hogy növelje a hadsereg ütőképességét és elrettentő erejét.
  • Nemzetközi Reakció: A Kinzhal és más hasonló hiperszonikus fegyverek fejlesztése nemzetközi aggodalmakat váltott ki, különösen a fegyverkezési verseny és a globális stabilitás szempontjából.

Komment szekció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .