Mit keresett ott Orbán?


Szárnyas Hangya

Pénteken délelőtt búcsúztatták Párizsban az Európai Unió egyik karizmatikus vezetőjét, Jacques Delors-t, aki december végén hunyt el, 98 éves korában. A gyászszertartáson ott volt a magyar miniszterelnök is, azonban jelenléte komoly nemtetszést váltott ki egyes tagállamok vezetői között – kérdezi az Index.

Nos Orbán Viktor folyamatosan kellemetlen helyzetbe hozza magát és ezzel sokak szerint az alattvalóit is, de rá sem ránt, hiszen bugris. Élete történetének kezdetén sem volt több, mint ami most, csak annyi a különbség, hogy senki nincs aki nála hülyébben állna bele dolgokba, ezzel – komolyan mondom – hónapokkal késleltetni egy döntés elfogadását, ami ugye idő és az idő még mindig pénz.

De nézzük a tényeket

Ez az év első nagy uniós pillanata: Ursula von der Leyen, a Bizottság elnöke, Charles Michel, a Tanács elnöke és Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke Párizsban ünnepelte a december 27-én, 98 éves korában elhunyt Jacques Delors, a Bizottság volt francia elnökének életét és eredményeit.

Az európai és francia zászlókat félárbocra eresztik az Európai Parlament strasbourgi, brüsszeli és luxembourgi épületei előtt helyi idő szerint reggel 8 és este 8 óra között, jelentette a Metsola irodája.

Orbán Viktor, aki folyamatosan mást sem csinál itthon, mint óriás plakátjain magát hősnek, míg az EP vezetőit árulónak mutatja be, mit keres egy olyan ember búcsúztatóján, akinek a nyomába sem érhet, ha még 30 évet él is. (Kívánom neki okkal)

De ott volt, mert meghívták. De ki és miért? Ki ez az Orbán Viktor, aki gyakorlatilag mindent megtehet Európa közepén és eddig még senki nem rúgta sem tökön, sem a másik felén?

Orbán ott van annak ellenére, hogy óriásplakát-kampánnyal gúnyolódott Delors utódján, von der Leyenen, annak ellenére, hogy soha véget nem érő patthelyzet alakult ki Brüsszellel a jogállamiság miatt, annak ellenére, hogy blokkolta az Unió Ukrajna-politikáját, Orbán vállvetve fog állni más vezetőkkel együtt, hogy tisztelegjen a nagy európai építész előtt

  A végén lesz a csattanó

Úgy gondolom, hogy Orbán viselkedésének mozgató rugóját az EU-s vezetők között kell keresni. No, meg a magyar választokon.

Ha érdekel a téma részletei, olvasd el NICHOLAS VINOCUR cikkét ITT.Komment szekció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .