Rákos daganatot diagnosztizáltak III. Károly angol uralkodónál


New York Times – Míg a Buckingham-palota kevés információt közölt III. Károly diagnózisáról, néhány rákszakértő, aki nem vett részt az ellátásában, más rutinszerű orvosi eljárások során észlelte a betegséget.

A páciens a prosztata-megnagyobbodás kezelésére jelentkezik be a kórházba. És váratlanul a kórházban végzett vizsgálat – esetleg vérvizsgálat vagy röntgen, vagy a húgycső és a hólyag vizsgálata – rákot talál.

Úgy tűnik, valami ilyesmi történt III. Károly királlyal. Amikor januárban a brit uralkodót prosztata-megnagyobbodás miatt kezelték, az orvosok rákot találtak, amelyről a palota szerint nem prosztatarák. Károly hétfőn kezdte meg a kezelést. A palota nem fedte fel, mi vezetett a király diagnózisához.

Egyes rákos megbetegedések azonnali kezelést igényelnek, míg mások esetében a kezelés várhat, mondták az onkológusok. A palota nem írta le Charles diagnózisának súlyosságát, sem azt, hogy milyen kezelésben részesült.

Ami a király hivatalos programjait illeti, a Buckingham-palota BBC-nek megküldött közleménye szerint az uralkodó most átütemezi nyilvános megjelenéseit, hogy a felépülésére koncentrálhasson.



Komment szekció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .