A Tesla tele van bogarakkal


Blick – Nem elég, hogy lazán egy csúzlival át lehet lőni az új Tesla szélvédőjét, nem elég, hogy a karosszériát szétmarja a madárszar, most még büdös bogarakkal is tele vannak.

Ennek okán, az egyik hajózási cég nem szállítja be a több ezer autót, a megrendelőknek.

Nem éppen hajótörésről van szó. Ennek ellenére az incidens elég ahhoz, hogy komoly, imázskárosító és költséges problémákat okozzon a Tesla főnökének, Elon Musknak. Ausztráliában több ezer Tesla-ügyfél vár jelenleg új autójára.

A „Trade Winds” hajózási portál jelentése szerint a kínai gyártmányú Tesla járművekkel megrakott teherszállító nem léphetett be Brisbane kikötőjébe. Az ausztrál hatóságok a koreai Hyundai Glovis logisztikai céghez tartozó Glovis Caravel teherszállítót biológiai veszély miatti hetekig tartó várakozás után visszaküldték Kínába, Sanghajba.

Oka: Erthesina fullo, németül a sárgafoltos büdösbogár. A dísz- és gyümölcsnövények tartós és gyorsan szaporodó kártevőjének tartják. Főleg Ausztrália szigetkontinensén különös gondot fordítanak arra, hogy tengeri úton ne kerüljön nemkívánatos állatfaj az országba.

„Katasztrófa” – így jellemzi a teherszállítás szakértője. A Hyundai Glovis logisztikai vállalat 72 napos utazási idejét veszítette el teherhajója számára. Ez magában foglalja a 62 napos várakozást és az eredménytelen kártevőirtást Ausztrália partjainál. A legénységnek végül vissza kellett térnie Sanghajba, fertőtlenítenie kellett a teherszállítót, majd a dél-koreai Pyeongtaeken keresztül ismét elindult Ausztrália felé. A több ezer Tesla Y modellen kívül körülbelül 1000 új Kia autó is van a fedélzeten. Ennek eredményeként nemcsak az ausztrál Tesla-ügyfeleknek, hanem a Kia-ügyfeleknek is várniuk és türelmesnek kell lenniük a kívánt új autójukkal.



Komment szekció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .