Egy jelentés szerint a „Werteunion” tagjai is részt vettek az AfD politikusai és a jobboldali szélsőségesek titkos találkozóján.


Linnemann, a CDU főtitkára „kemény fellépéssel” fenyegette meg a párt tagjait, ha részt vesznek az AfD politikusaival és jobboldali szélsőségesekkel tartott titkos találkozón Potsdamban, ahol a migráció a kérdés.

Nagyon világosan kimondjuk: pártunkban ilyen eszméknek nincs helye. Megvizsgáljuk a következményeket, és megtesszük ellene a megfelelő lépéseket.

Linnemann mindezt arra alapozta, hogy A Correctiv hálózat kutatása  szerint AfD politikusai, neonácik és vállalkozók 2023 novemberében találkoztak egy Potsdam melletti szállodában , hogy megvitassák több millió bevándorló hátterű ember kiutasítását Németországból. 

A hírek szerint Hans Christian Limmer vállalkozó és a jobboldali szélsőséges Gernot Mörig hívta meg a résztvevőket. A kutatás szerint a CDU-hoz kötődő „Werteunion” egyesület két észak-rajna-vesztfáliai képviselője is elfogadta a felkérést. Állítólag mindketten párttagok is.




Komment szekció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .