Körülöttünk a világ – teljesen abnormális


Arold Péter

A média elővette a szokásos csodafegyverét, a hülyítést. A szalagcímekben mindenképp.

Egyes információk szerint idén október 5-én egy óriási aszteroida csapódhat a Földbe. Az aszteroidára a NASA már korábban felfigyelt, egy idő után azonban elvesztette a nyomát. Az égitest most ismét felbukkant, és az új pályaadatok alapján elég nyugtalanító a helyzet.

A média szalagcímekben közölte a rosszhírt, minek gyűjteményét itt megtekintheted. Ehhez a baromsághoz csatlakozott a mi szeretett „köztévénk” is.

Ha megtörténik a becsapódás, akkor 2,6 milliárd tonna TNT-nek megfelelő energia szabadulna fel, ami óriási pusztítást okozna bolygónkon.

– M1 „köztévé”

Az aszteroida 2007 FT3 egy földközeli objektum, amelyet a csillagászok nyomon követnek. Ez az aszteroida figyelmet kapott, mert pályája időnként közel viszi a Földhöz.

A földközeli objektumok monitorozása fontos a potenciális ütközési veszélyek felmérése és a megfelelő válaszintézkedések kidolgozása érdekében. Az ilyen típusú aszteroidák adatait általában a csillagászati intézetek és szervezetek gyűjtik és elemzik.

A „köztévé” reggeli műsorában a számomra mindig oly gyermeteg csodálkozással és tágra nyílt szemekkel bámul és kérdez hülyeségeket a műsorvezető, hogy azt már inkább én csodálom. Ebben sajnos partnere volt az ismert csillagász professzorunk is, de azért érezhető volt belőle kibúvó irónia.



Komment szekció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .