Örsi Gergely nyilatkozata a Szent János kórház ügyében


Mint azt mi is megírtuk, nagy bajban van a Szent János kórház kardiológiai osztálya. Már nem tudja ellátni a feladatát.

A témában Örsi Gergely a II. kerület polgármestere is nyilatkozott.

Őrsi Gergely

Egyeztetést kezdeményezek a környékbeli egyházi kórházak vezetőivel, az egészségügyi ágazat irányítóival annak érdekében, hogy elérhető legyen a kórházi kardiológiai ellátás a II. kerületiek számára otthonuk közelében.

Karácsonyra érkezett meg a keserű hír arról, hogy a János Kórházban nem látják el a II. kerületi kardiológiai betegeket.

Az indoklás szerint felére csökken a kardiológia osztályon az ágyszám, és az Észak-budai Szent János Centrumkórház a „minimumfeltételek átmeneti és részleges hiánya miatt” nem tudja ellátni a II. kerületből érkező betegeket.

Jelen állás szerint ez azt jelent, hogy 2024. november 30-ig a II. kerületi kardiológiai betegek ellátása nem a közeli János Kórházban történik, hanem más kijelölt intézményekben: például esetenként lehet ez a IX. kerületi Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Központban vagy a XIV. kerületi Budapesti Uzsoki Utcai Kórházban.

Rengeteg nehézséggel küzdenek az egészségügyi dolgozók, ismerjük a szakrendelések szintjén megjelenő kihívásokat, és látjuk, milyen reménytelen helyzetek jönnek létre a rendszer egészében a szakemberhiánytól a nem megfelelő körülményekig.

Mindezek mellett is mindent megteszünk annak érdekében, hogy a kerületben jól működő szakrendelés üzemeljen, elkészült a Kapás utcai rendelő felújításának első üteme, rengeteg háziorvosi rendelőt újítottunk fel, sőt létrehoztunk új rendelőt a Vízivárosban, és rengeteg új, korszerű eszközt szereztünk be, többek között röntgent, speciális ultrahangkészülékeket, melyek gyorsítják és hatékonyabbá teszik az ellátást.

Azzal, hogy a János Kórház nem fogadja a II. kerületi kardiológiai betegeket, városszerte különböző kórházakba irányítják őket, nehezíti a rendszer a gyógyításukat.

Meggyőződésem, hogy találhatunk megoldást a kialakult helyzetre, ezért egyeztetést kezdeményezek a környékbeli egyházi kórházak vezetőivel és az egészségügy vezetőivel annak érdekében, hogy kiszámítható módon, az otthonukhoz a lehető legközelebb gyógyulhassanak a kórházi kardiológiai ellátásra szoruló a II. kerületiek.

  Lakat alatt a számlagyáros

Vigyázzunk egymásra!

Vigyázzunk Budára!



Komment szekció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .