Putyin elnézést kért


Az orosz kormány eltörölte 140 ezer tonnáig a fagyasztott csirkehús behozatali vámját a kínálat növelése és az árak letörése céljából. A döntés 2024 december végéig érvényes.

Az intézkedés azután látott napvilágot, hogy Vlagyimir Putyin bocsánatot kért egy nyugdíjastól, aki egy múlt heti televíziós kérdés-felelet műsorban a tojás és a csirke magas árára panaszkodott az orosz államfőnek.    

A kormány a jövő év első felében 1,2 milliárd tojást is mentesített az importvám alól, hogy mérsékelje az idén több mint 50 százalékkal dráguló termék árát, ami leginkább az alacsony jövedelműeket sújtja.    

Az orosz statisztikai hivatal szerdán azt közölte, hogy a tojás ára a december 18-ig tartó héten 4,62 százalékkal, a megelőző héten pedig 4,55 százalékkal emelkedett. Az éves fogyasztói infláció 7,48 százalék volt a december 18-én záródott héten, ami jóval meghaladja az orosz jegybank 4 százalékos inflációs célját.

MTIKomment szekció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .