Amikor nem járnak utána a valóságnak


Arold Péter

A napokban jelent meg egy cikk a Metropol online oldalán, Liliről és egy másik kutyáról, amiben azt írták a Ripostra hivatkozva, hogy egy eszméletlen nőt találtak az egyik szerelvényben, akit két kutya őrzött.

A 3-as metró Kőér utcai kocsiszínében eszméletlenül talált rá egy metróvezető a hajléktalan nőre, a nőt Lili és a másik eb is őrizte. Itt sikerül a kutyákat a „kiszabadítani” 2023 augusztusában.

A hír igaz, de a helyszín nem. A Metropol Facebook oldalán is megjelent a hír a cikkre hivatkozva. A poszt alá, a következő hozzászólás érkezett:

Mint az esetben érintett járművezető, helyesbítést kérek az alábbiban:
” A 3-as metró Kőér utcai kocsiszínében eszméletlenül talált rá egy metróvezető a hajléktalan nőre, a nőt Lili és a másik eb is őrizte. „
Mindeközben valójában:
Kőbánya-Kispest metróállomásra érkezve a peronon szolgálatot teljesítő biztonsági őrök az utasterek ellenőrzése során találtak rájuk, a hölgy eszméletlen állapotban, a két kutya pedig szájkosár nélkül(!) védte a gazdájukat, a járműből eltávolításuk a peronon nem történhetett meg, ezért onnan zárt ajtók mellett a vonattal kimentem a járműtelepre, ahová értesítve lett a BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányságtól rendőrjárőr, a továbbiakban ők intézkedtek a Tizenegy Állatvédő Egyesület – Újbuda Állatmentés segítségével.



Komment szekció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .