Előkerült Navalnij


A bebörtönzött orosz ellenzéki aktivista több hetes találgatás után végül előkerült: egy sarkvidéki börtönkolóniára száműzték. A sztálini kort idéző telep a brutális fogva tartási körülményeiről hírhedt.

Mint azt már a Hírterjesztő is megírta Alekszej Navalnij ügyvédei  azt közölték, hogy megszakadt a kapcsolatuk a bebörtönzött orosz ellenzéki vezetővel, akiről azt feltételezték, hogy eddig egy Moszkvától 150 mérföldre keletre lévő büntetés-végrehajtási kolóniában raboskodott, de holléte néhány napja ismeretlen.

Az economix.hu  újabb hírekkel szolgált a bebörtönzött politikus hollétével kapcsolatban. Ivan Zsdanov Navalnij szóvivője meg is nevezte, az IK-3-ról van szó, amelyet 1961-ben alapítottak az egykori szovjet gulág kényszermunkatábor helyén. Ez az egyik legészakibb és legtávolabbi börtönkolónia Oroszországban. Putyin ezzel annak idején megakadályozta, hogy Navalnij induljon ellene a választásokon.APEV Média mr3.hu

Komment szekció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .