Nagy lépéssel került közelebb Bánki Erik fideszes képviselő a börtönhöz


Hadházy Ákos Facebook posztja Bánki Erik fideszes képviselő viselt ügyeiről.

Nagy lépéssel került közelebb Bánki Erik fideszes képviselő a börtönhöz. Hozzám is eljutott a pécsi bíróság ítélete, amelyik elképesztő részletességgel írja le a pécsi Volvo botrány újabb részleteit és azt, hogy a kaposvári bíróság az ügyészséggel karöltve milyen pofátlanul tett meg mindent, hogy kimossa a szereplőket, mindenek előtt Bánkit.

A legfontosabb új részlet az, hogy a III. rendű vádlott, Patzek Endre 52 milliót utalt egy thaiföldi bankból Bánki Erik cégébe abból a pénzből, amit a pécsi buszbeszerzésen keresett. A fellebviteli bíróság azt is kihangsúlyozta, hogy semmi nyoma annak, hogy Patzek thaiföldi cége bármit tett volna a pécsi buszbeszerzés ügyében. Sőt, a kamu „tanácsadási” szerződést már azután kötötték, hogy maga a buszvásárlás szerződése más eldőlt. Elkéstek a lepapírozással tehát, és már azt is tudjuk, hogy a pénz egy jelentős része Bánki cégében landolt. Azt még nem tudjuk, hogy a többi hová…

Bánkinak a fentiek alapján már rég börtönben kellene lennie. Ehhez képest volt képe még azért is beperelni, amikor azt írtam, hogy a vádlottak padján kellene ülnie (elvesztette a pert). Ehelyett a Parlament Gazdasági Bizottságát vezeti (korábban Tóth Csaba volt a helyettese), ami nagyon-nagyon sokat elmond a rendszerről.

Az ítéletet jogászoknak mindenképp javaslom elolvasni, egészen megdöbbentő, hogy az ügyészség és a kaposvári bíró mit meg nem engedett magának és mekkora, képtelen hibákat vétettek. Patzeket, Bánki tásákás emberét pl elítélték, mert ő gyorsan elfogadta az ügyészség által felajánlott felfüggesztettet – viszont a másik két gyanúsítottat felmentették, mondván, hogy nem történt bűncselekmény… A felmentés önmagában is durva, de hogy a III rendű vádlottat elítélje a bűncselekmény miatt, a többieket meg felmentse azzal az indokkal, hogy nem történt bűncselekmény- ez olyan jogi abszurd, amin még egy állatorvos is csak hangosan röhögni (vagy csendben sírni) tud.

A mellékelt képeken a mostani ítélet néhány kiemelt részlete, illetve Bánki Erik látható. A képet akkor készítettem, amikor a kaposvári bíróság hallgatta meg őt- botrányos módon, pár perc alatt végeztek. Többek között a most kiderült részletek alapján elfelejtették megkérdezni tőle, hogy miért utalt neki Patzek thaiföldi cége 52 milliót….

Az ítélet teljes szövege itt olvasható: https://hadhazyakos.hu/masodfoku-itelet-pecs-volvo-botrany/

Itt pedig a Telex cikke az ítélet további részleteiről : https://telex.hu/…/05/31/banki-erik-volvo-botrany-pecsKomment szekció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .