Lázár megnyugtatta a „nemzetieket”


Egy személyes találkozó keretében Lázár János megnyugtatta a Fidesz fiókpártját, hogy nem kell félni, a kp. marad.

Sokan úgy vélik, hogy a készpénzhasználat visszaszorítását célzó intézkedések indokolatlanul és aránytalanul korlátozzák a polgárok szabadságát. Ezen az állásponton van a Mi Hazánk Mozgalom is, amelynek elnöke az országgyűlésben sürgetett fellépést a készpénzhasználat hátrányos megkülönböztetése ellen. Miniszterelnök úr megbízásából ma Toroczkai Lászlóval tárgyaltam, hogy részletesen megismerjem az általa vezetett ellenzéki párt álláspontját.

Sokak szerint a készpénzes fizetés az ami még megmaradt a szabadságból és annak visszaszorítása elveszi ennek az érzésnek a lényegét. A hatalom onnantól már mindent lát. Látja hol jártál, mit vettél és mennyiért, ezt pedig nem csak mi magyarok, de sehol nem szeretik. Az persze másik kérdés, hogy kiknek jó?

A zsebből-zsebbe vándorló milliók kikerülnek a bankszektor, no, meg a kormány látóköréből, aminek lehet, ott fenti gazdasági körökben sokan örülnek.

Mi is örülünk ennek? Ha, csak ránézek a havi banki jelentéseimre kiemelkedő sarcokat húz le pl. az OTP. A bankok, már azzal versengenek egymással, hogy akár egy évig nincs semmilyen tranzakciós felár, ha ennyi, meg ennyi forgalom van a kártyádon, sőt még pénzt is adnak, ha átnevezel egy másik bankhoz.

Igaz. Szeretjük ha magunkon felül kevesen tudják mennyi lapul a zsebünkben, de a bankkártya megléte már szinte kötelező, ha alkalmazotti viszonyban vagy, hiszen az utalás havonta, odaérkezik.

Tehát: a kp-s fizetés előnyeit továbbra is ott élvezik, ahol sunyiság lapul a háttérben. Arról most nem is gondolok semmi, hogy ez a két ember miért is van egymás közelében.

Arold Péter 


  Orbán Dávid és a sóder biznisz

Még több hír


Komment szekció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .