Mentőszolgálat: jól működik az új alapellátási ügyelet Pest és Fejér vármegyében is


2024 február elsején Pest és Fejér vármegye is csatlakozott az országos alapellátási ügyeleti rendszerhez – tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat pénteken az MTI-t.

    A sajtóközlemény szerint Pest vármegye 18 és Fejér vármegye 7 ügyeleti telephelyén orvosok, mentőtisztek és diplomás APN szakemberek (Advanced Practice Nurse) látják el a betegeket.
    Az első napon Pest vármegyében 118 beteget láttak el, közülük 32-en gyermekek, illetve 18 év alatti fiatalok voltak.

Négy esetben a telefonos tanácsadás elegendőnek bizonyult, 96 beteget valamely ügyeleti telephelyen részesítettek ellátásban, 18 az otthonában kapta meg a szükséges ügyeleti ellátást – írták.
    Fejér vármegyében az első napon 96 beteget láttak el, közülük 35-en gyermekek, illetve 18 év alatti fiatalok voltak. 24 esetben a telefonos tanácsadás elegendőnek bizonyult, 68 beteget valamely ügyeleti telephelyen részesítettek ellátásban, 4 beteg az otthonában kapta meg az ügyeleti ellátást.
      A mentőszolgálat közlése szerint a Pest vármegyei háziorvosi ügyeletekben átlagosan óránként 1 beteget kellett ellátni, Fejérben a háziorvosi ügyelet átlagos betegforgalma 1,5 fő/óra volt.


    Felhívták a figyelmet arra, hogy valamennyi ügyeleti telephely vegyes ügyeletként működik, vagyis gyermekek és felnőttek ellátására egyaránt alkalmas. Az új ügyeleti rendszer felépítésének és működésének vármegyékre vonatkozó részletei a www.mentok.hu/ugyelet linkre kattintva elérhetők.Komment szekció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .