Donald Trump

A kékgalléros fehér szavazók alkotják Donald Trump bázisát.


New York Times – A kékgalléros fehér szavazók alkotják Donald Trump bázisát. De politikai újjáéledését nagyrészt a társadalmi-gazdasági skála másik végéről érkező republikánusok táplálták.

Kezdetben az amerikai munkásosztálybeli szavazók adták a Republikánus Párt támogatását Donald J. Trumpnak. Most főiskolai végzettségű konzervatívok biztosíthatják, hogy megtartsa.

Ezek a szavazók, akik sokáig szkeptikusabbak voltak Trumpal szemben, de most csendben megmozgatták és figyelemreméltó fellendülést hoztak a párton belül és az elmúlt év során, annak ellenére, hogy az elmúlt egy évben 91 ügyben nyomoznak a volt elnőkkel kapcsolatban. Sokan hitetlenkedtek a volt elnököt célzó túlzott és tisztességtelen jogi vizsgálatokban.

Szponzorált tartalom


Bár Trump uralja a republikánusok előválasztását a hétfői iowai elnökválasztás előtt, tavaly, még néhány felmérésben lemaradt Ron DeSantis floridai kormányzó mögött – ez a hátrány főként az egykori elnök gyengeségének tudható be a főiskolai végzettségű szavazók körében. DeSantis úr tanácsadói a párt oktatási megosztottságát potenciális kiindulópontnak tekintették Trump utolérésére a jelölésre.




Komment szekció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .