Az Európai Néppárt megfúrta a törvénytervezetet


A természet helyreállítását célzó jogszabály a jobbközép párt szerint termőföldeket venne el a gazdáktól és drágulást hozna az élelmiszereknél – írja az Euronews.

Leszavazták az Európai Parlament szakbizottságában az EU számára kiemelten fontos természetvédelmi törvényt. Miközben a jobboldali EP-képviselők ünnepeltek, mások azt kiabálták, ez szégyen.

„A jogszabály alapja nem jó, ez egy rossz javaslat. Nem világos, mi történik majd az egyes tagállamokban, nem készült hatástanulmány az élelmiszerbiztonságról. Mi mindig azt mondtuk, hogy jó alapokra, jó tervre van szükség a természet védelmében. És sajnálom, hogy idáig jutottunk. Timmermans bizottsági alelnök az elmúlt 9 hónapban nem ismerte fel, hogy ez egy rossz javaslat. Vonják vissza és készítsenek egy jobbat. Szomorú vagyok a történtek miatt”

– mondta Christine Schneider, német néppárti képviselő.

A jogszabály célja az, hogy az unió földterületeinek és tengereinek 20 százalékán helyreállítsák az élővilágot. Attól félnek a gazdák, hogy ez jelentős termőföld területeket fog kiemelni a mezőgazdaságból és ennek egik hatása az árak emelkedéséhez vezet.

Címlapfotó: APEV Média



Komment szekció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .