Texas új határzárat emel a Biden-adminisztrációval folytatott vita miatt


Reuters – Texas ezen a héten új akadályokat emelt az állam mexikói határának egy részén, elzárva a határőrség bejutását – áll egy pénteki bírósági beadványban, mivel az állam republikánus kormányzója és Joe Biden demokrata párti elnök között eszkalálódik a migráció miatti konfliktus.

A texasi nemzeti gárda új harmonikahuzallal és kerítéssel bővítette a határszakaszt az Eagle Pass közelében, megakadályozva az amerikai határőrség bejutását a városi parkba, ahol az ügynökök egy hajórámpát használnak, hogy elérjék Rio Grandét, az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumát (DOJ) – mondta az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságához benyújtott bejelentésben.

A vita része a Biden-kormányzat és Greg Abbott texasi kormányzó közötti szélesebb körű ellentétnek a Biden 2021-es hivatalba lépése óta rekordszámú migráns illegális átlépése miatt. Texas egyre inkább saját határellenőrzések végrehajtására törekszik, amelyek történelmileg a szövetségi kormány jogi területe.

Abbott egyik legjelentősebb lépéseként az állam 2022 óta mintegy 100 000 migránst szállított busszal a határról északabbra, a demokraták fellegváraiba, köztük Chicagóba és New Yorkba.

Abbott egy pénteki sajtótájékoztatón elmondta, hogy Texasnak törvényes felhatalmazása van arra, hogy az államon belül bármely helyre beléphessen, beleértve az Eagle Pass-i Shelby Parkot is.

„Ezt a felhatalmazást a texasi Eagle Pass-i parkkal kapcsolatban erősítik, hogy fenntartsák az operatív ellenőrzést”

– mondta a kormányzó.Komment szekció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .