Ha traktort akarsz látni, menj Berlinbe!


A gazdák Németországban az üzemanyag-támogatások és a mezőgazdasági járművek adókedvezményeinek tervezett csökkentése ellen tüntetnek – írja az Euronews

Országszerte megkezdődtek a tiltakozások hétfő reggel, miután a szövetségi kormány a mezőgazdasági támogatások csökkentését tervezi.

A termelőkhöz csatlakoztak az árufuvarozók is, akik a teherautókra kivetett útdíjak jövőbeli emelése miatt vonultak az utcákra.

BildA fogadósok, kamionsofőrök és kiskereskedők bejelentették, hogy szolidaritást vállalnak. A traktorosok azonban attól is tartanak, hogy a jobboldali szélsőségesek és az oldalsó gondolkodók színtérként használhatják a tiltakozásokat.

444.huVan, ahol nem traktorok, hanem kamionok blokkolják az utakat. A lenti kép Uelzenben készült, Alsó-Szászországban, szintén hajnalban. Ráadásul komolyan fennáll a lehetőség, hogy a hét folyamán a Deutsche Bahn vasúti dolgozói is csatlakoznak a sztrájkhoz.


Komment szekció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .