Kevés a mentős Budapesten


Csak napi 20 perc szünetet kapnak azok az átvezényelt vidéki mentők, akik általában több mint 12 órát dolgoznak a fővárosban. Erről egyikük írt a Híradónak. A Mentődolgozók Szövetsége szerint a munka törvénykönyve alapján 45 perc pihenő idő járna nekik.

A Szakszervezet méltatlannak tartja az átvezényelt dolgozók munkakörülményeit is. A Mentőszolgálat szerint mindent megtesznek a munkakörülmények javításáért és a vidékről átvezényelt dolgozók is „ugyanannyi időt töltenek el munkával és pihenéssel, mint a budapestiek”.

A panaszok szerint nem kapnak elég pihenőidőt, és csak a kórházi közvécéket tudják használni. Az Országos Mentőszolgálat szerint viszont ugyanannyit pihenhetnek, mint fővárosi kollégáik, és használhatják a mentőállomások helyiségeit is.

Ami ennél még aggasztóbb, hogy már 2014-ben is erről cikkezett az egyik ismert magyar portál.


2014.12.08.

A Nol szerint egyes napokon csúcsidőben akár 24 segélykérés is érkezik, viszont nincs mozgósítható kocsi. Nem is sikerül mindig mind a 71 autót szolgálatba állítani, többek között műszaki okokból. A mostani változások mögött az áll, hogy Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár rápirított az OMSZ-re, hogy ne forduljon elő többet az agyvérzéses nő esete. velvet.hu


Ha valamilyen testváladékkal szennyeződik a ruhájuk, akkor azt nem tudják lecserélni, nem tudják kitisztítani, letörölgetik valami papírral vagy bármivel, amivel éppen tudják és így mennek tovább dolgozni.

A szakszervezet szerint a vidéki mentőknek a budapesti állomásokon kellene étkezési és pihenési lehetőséget biztosítani ilyenkor.

Az Országos Mentőszolgálat – időközben érkezett válasza szerint – szerint ez most is így van. Azt írták:

„a vidéki mentőegységek egy-egy meghatározott budapesti mentőállomáson váltanak, itt étkezhetnek, használhatják a közösségi tereket, mosdókat”. 

Az rtl.hu egy teljes cikkben foglalkozik a témával.


  Illetékes elvtárs 2.

Összeállította: Tények


Komment szekció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .