Orbán -Új korszak kezdődik


Hírterjesztő – Új korszak kezdődik – jelentette ki a Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Bécsben, ahol új európai politikai együttműködést jelentettek be Herbert Kickllel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével, valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével.

    Orbán Viktor a Bécsben tartott sajtókonferencián azt mondta: 1989-ben elkezdődött az európai politikának egy korszaka, amikor leomlott a berlini fal, és ez a korszak a mostani európai parlamenti döntéssel lezárult.
    A kormányfő úgy fogalmazott: az új korszak első, döntő jelentőségű pillanata az új európai politikai frakció létrejötte, amely meg fogja változtatni az európai politikát.
  
    A magyar kormányfő arra számít: ez napokon belül be fog következni, és utána a „határ a csillagos ég”.
    Orbán Viktor rámutatott: az európai helyzet világos, az európai politikát meg kell változtatni, Európában változás kell.

    Orbán Viktor kitért arra, hogy elfogadták a Patrióták kiáltványát, amely összefoglalja azokat eszméket és célokat, ami köré a munkát szervezik.
    A magyar kormányfő értékelése szerint az európai gazdaság válságban van, a súlya csökken, a terrorveszély és a migráció állandósult.

    A külső rossz körülmények mellett ehhez a válsághoz a mostani brüsszeli elit hibás, rossz politikai döntései is hozzájárultak – mutatott rá Orbán Viktor.
    Összegzése szerint versenyképtelenné tették az európai gazdaságot, kereskedelmi háború szélén állunk a legfontosabb potenciális kereskedelmi partnereinkkel és elrontották a zöld átállást.
    Ami most van Brüsszelben az nem zöld politika, hanem méregzöld – jelentette ki Orbán Viktor. Ez a zöld politika megmérgez és nem meggyógyít bennünket
    Orbán Viktor rámutatott: a változás Európában megkezdődött, hiszen több európai kormánynak is le kellett mondania az európai parlamenti választások miatt. Ezt bizonyítékként értékelte arra, hogy a demokrácia csak nemzeti viszonyok között lehetséges.
    A nemzeti kormányoknak tudomásul kellett venniük az európai emberek döntését és lemondtak, de a brüsszeli elit ellenáll, mert Brüsszel nem demokratikus konstrukció.
 
    Orbán Viktor hangsúlyozta: a politikában Magyarországon néhány dolgot másképp csinálnak, mint Brüsszelben szokták. Nem támogatják a migrációt, megállítják az illegális migrációt, a tradicionális család képviselői és hisznek a nemzeti szuverenitásban. Fontos eszmék okozzák azt, hogy Magyarország ma egy „island of difference”, a különbözőség szigete „a nagy európai liberális tengerben” – mondta.
  

  Nem lehet több mint 20 szál, a dobozodban


Komment szekció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .