Ha menni kell, hát menni kell


Arold Péter 

Most mond meg! Egyik nap tüntetnek, a másik nap kötelezik a diákokat, hogy nézegessék Novák Katalin Gyulán. Nem értem én ezt az egész hóbelevancot.

A Magyar Narancs tudósítása és a Népszava riportja alapján a gyulai iskola anáram gyakorlatilag kötelezte a diákjait, hogy Novák Katalin jelenésén ott legyenek. Tisztára az 50-es évek, amikor a gyárakat, iskolákat rendelték ki a Kedves Vezető tiszteletére.

Akkor most?

„Januárban Magyarország köztársasági elnöke, Novák Katalin tesz háromnapos látogatást Békés vármegyében, melynek során Gyulán lesz a szállása. Ne lepődjenek majd meg, ha a város valamely pontján elnök asszonnyal találkoznak. Rendkívüli megtiszteltetés városunk számára – és valahol a gyulai polgárok nemzedékeken át tartó városfejlesztő munkájának elismerése is az –, hogy amikor a magyar államfő Békés vármegyébe látogat, akkor Gyula várost választja szálláshelyül, ekként ideiglenes székhelyül. Fogadjuk őt valamennyien nagy szeretettel és tisztelettel!”

Természetesen a fenti beszéd, a város kormánypárti polgármesterétől hangzott el és szerinte ezzel csak „lehetőség2 Adtak azok számára, akik szerették volna látni. Ok. De akkor miért kellett kötelezővé tenni?

 Görgényi Ernő nem bízta a véletlenre a spontaneitást. Inkább elrendelte.

Teljes tartalomért és a végeredmény megismeréséért érdemes elolvasni a Magyar Narancs cikkét. Akár még úgy is történhetett.

A címlapkép alapján eléggé boldogok a gyerkőcök

Címlapfotó: Gyula, 2024. január 24. Novák Katalin köztársasági elnök szelfit készít iskolásokkal a gyulai vár előtti téren 2024. január 24-én. Az államfő kétnapos látogatást tesz Békés vármegyében. MTI/Bruzák Noémi


Komment szekció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .