Mandiner Kossuth rádió

Irány a Kossuth rádió!


Arold Péter 

Valamikor szebb napokat is megélt Mandiner helyet kap a Kossuth rádió műsorában – ha Kossuth ezt megélhette volna – heti rendszerességgel osztani az észt.

Emlékszem. A mandiner.hu, a nagy „égés” előtt, egy kedvelhető, közép utas online hírportál volt, aztán bedarálta a KESMA, helyesebben Orbán és LöLő. Most új ajtó nyílik rá az internetes portál nyomtatott kiadására, mert a Fijjuk betuszkolták a Kossuth rádió heti műsorába. De ne bánjuk! Mivel a Kossuth közmédia, így komoly eséllyel indulhat a HVG, a Magyar Narancs és az összes többi nem kormány propagandát nyomó sajtótermék. Ja! Nem.


MTI – A Mandiner című hetilap legfontosabb témáit dolgozzák fel szakértő vendégekkel minden szerdán a Kossuth rádióban, a nyomtatott lapszám megjelenése előtti estén – közölte Szalai Zoltán lapigazgató a rádió Jó reggelt, Magyarország! szerdai adásában.

    Az együttműködés keretében készülő műsorban lesz arra lehetőség, hogy egy-egy témát kibontsanak, elmélyítsenek, esetleg olyan szakértőket is megszólaltassanak, akik a lapban nem kaptak szerepet – mondta el Szalai Zoltán, kifejezve meggyőződését, hogy sikeres lesz a közös projekt.
    A lapigazgató közlése szerint a Kossuth rádió hallgatói szerda esténként megtudhatják, mi lesz a Mandiner címlapsztorija, de a hetilap további érdekes témáiról is szó esik, és néhány podcast-részlet is adásba kerül majd. Azt is elárulta, hogy az első adás egyik fő témája az európai uniós pénzek ügye, a szakértő vendég pedig Sándor Lénárd professzor, a Mathias Corvinus Collegium nemzetközi jogi műhelyének vezetője lesz.
    Szalai Zoltán kitért arra is, hogy ma már minden médium több különböző felületen működik, így a Mandiner is jelen van a közösségi oldalakon és készítenek podcasteket is, ugyanakkor egyike azon lapoknak, amelyek nyomtatott verziója is növekedni tud. Ezért úgy látják, van egy olyan olvasóközönség, amely le akar ülni, el akar mélyedni egy-egy témában.
    A legtöbben már online fogyasztják a médiumokat, a Mandiner online-nak napi 200-250 ezer látogatója van, viszont akik printet szeretnek olvasni, azok nagyon kitartóak – fűzte hozzá a lapigazgató.
    Az M1 aktuális csatorna délelőtti adásában Szalai Zoltán hangsúlyozta, nagyon örülnek a kooperációnak. Kiemelte, a műsor házigazdája Juhász Zsolt, a Kossuth rádió műsorvezetője lesz. Ez garanciát jelent arra, hogy érdekes beszélgetések hangzanak majd el – tette hozzá.
    A lapigazgató véleménye szerint a hallgatókat a „mandineres stílus, hangvétel, világlátás” vonzza majd, az, ami miatt az olvasók is szeretik a hetilapot. Ma már az a kulcskérdés, ki tud úgy, olyan látásmóddal beszélni valamiről, hogy az emberek kíváncsiak legyenek, „vajon ők mit mondanak erről” – fogalmazott Szalai Zoltán. Hozzáfűzte, ezt az egyedi hangvételt szeretnék a rádióműsorba is „behozni”, az adásokban a Mandiner látásmódja fog megjelenni.

  Hadházy Ákos - Orbán és a sitt bizniszKomment szekció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .