Most már minden rendben


Mfor.hu – Végre elérkezett a pillanat, amikor a NER két emblematikus intézménye, a kaszinó és a vagyonkezelő alapítvány, találkozott egymással.

Ráadásul éppen Győrben, ahol a Borkai-ügy kapcsán lett a napnál is világosabb a politika és a gazdaság összefonódása, hiszen a volt polgármester és a helyi vállalkozói elit együtt jachtozott az Adriai-tengeren. Azon a bizonyos jachton ott volt ügyvéd is, akinek cége eddig a győri, a miskolci és a pécsi kaszinókat birtokolta.

Azért egyre népszerűbb a NER-ben a vagyonkezelő alapítvány, mert úgy képes egyben tartani a vagyont, hogy a családtagok vagyoni érdekeltsége és befolyása megmarad. A vagyonkezelő alapítvány célja az alapító által rendelt vagyon kezelése és az ebből származó jövedelemből az alapító okiratban megjelölt feladatok megvalósítása, valamint a kedvezményezettként megjelölt személy, illetve személyek javára történő vagyoni juttatás.


Borkai Zsoltról néhány mondatban

Borkai Zsolt magyar sportoló, politikus és volt Fidesz tag.

Borkai eredetileg tornászként vált ismertté, aki számos nemzetközi versenyen képviselte Magyarországot. Az 1988-as szöuli olimpián aranyérmet nyert a lólengésben.

Későbbi éveiben Borkai a politikai szerepet vállalt, és a Fidesz tagjaként 2006-tól Győr városának polgármestere lett, és több cikluson keresztül töltötte be ezt a pozíciót.

A volt sportoló neve 2019-ben került a címlapokra egy szexuális és korrupciós botrány kapcsán, ami jelentős politikai visszhangot váltott ki Magyarországon. A botrány következményeként kilépett a Fideszből, bár a polgármesteri posztját megtartotta a választások után is egy rövid ideig.

A botrány után Borkai bejelentette, hogy visszavonul a politikától és lemond polgármesteri tisztségéről.

A legújabb információk szerint Borkai újra indulna a polgármesteri székért Győrben.


Komment szekció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .