Amikor a Facebook szarik Rád!


Arold Péter

A Facebook nagy harcot vív a mezei alattvalóival, miközben gyakorlatilag szabadon garázdálkodhatnak a közösségi platformon a sunyibbnál sunyibb üzeneteket küldő hackerek.

Az alábbi – bárki oldalára érkező – bejegyzés is ezt támasztja alá.

Facebook-oldalát várhatóan véglegesen eltávolítjuk, mivel a bejegyzés sérti védjegyjogainkat. Ezt a döntést alapos mérlegelés után és szellemi tulajdonvédelmi irányelveink betartásával hoztuk meg. Ha úgy gondolja, hogy ez félreértés, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az oldal visszaállítása érdekében, mielőtt eltávolítanánk a Facebookról. Köszönöm az együttműködést. Ha bármilyen kérdése vagy aggálya van, forduljon hozzánk itt: https://campsite.bio/mlpoit Üdvözlettel, Support Group

Ezt az üzenetet természetesen nem a Facebook küldi és a közösségi platform ilyet soha nem is fog. Az üzenet kizárólag adathalász céllal, illetve a profil ellopására szakosodott.

Hogy miért támasztja alá? Egyszerű. Nem jöhetne naponta több hacker oldalról más és más aláírással ilyen felszólítás, ha az üzemeltető megfelelő figyelmet fordítana ezen bejegyzések jelentésére. De nem fordít. Információink alapján számtalan esetben tették meg a Facebook felé – köztudott, hogy halandó ember beszélni velük nem tud – ennek ellenére semmilyen vagy csak a szokásos bla-bla érkezik válaszul. Ha érkezik.

Olyan esetről is van tudomásunk, amikor a bejelentőnek az erre a veszélyre való felhívását azonnal törölték a profiljáról. Egymás után három alkalommal is, mellé küldve üzenetként, hogy kiberbiztonsági okokból törölték a posztot.

Tudjuk. A Facebooknál egyre kevesebb az emberi alkalmazott és algoritmusok kezelik a bejegyzéseket, mondjuk 1300 kulcsszóra alapozva. Arra viszont van erejük, hogy oldalakat töröljenek és adminisztrátori jogokat vonjanak vissza, ráadásul több esetben ok nélkül.

Szóval, vigyázat! A hackerek nem pihennek!


  Csád. Mit keresünk ott?


Komment szekció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .