Kossuth-díjat is kap Győzike?


Dóró Dóra is dührohamot kapott amikor híre ment, hogy ki köszöntötte A magyar szórakoztatóipar császárát, mindenki Győzikéjét.

Dúró Dóra is kiakadt, hogy már odáig ért az elképesztő hülyeség, hogy Novák Katalin a Szent korona utáni legmagasabb közjogi méltóság, ráadásul a francia Becsületrend lovagja (2019.) levélben köszönti Győzike valakit. Mi ez már?

Amúgy a „sztár” Gáspár Győző január elején egy törökországi luxusszállodában ünnepelte ötvenedik születésnapját. A showman a TV2 Tények Plusz műsorában beszélt arról, hogy a kerek évforduló alkalmából Novák Katalin köztársasági elnök és Szijjártó Péter külügyminiszter is levélben köszöntötte fel.

Duró Dórát

Novák Katalin, hazánk köztársasági elnöke születésnapja alkalmából felköszöntötte Gáspár Győzőt.

A Fidesz szavazatfelhajtó reklámszakembereit nem igazán érdekli a köztársasági elnöki hivatal tekintélye, de az a baj, hogy a jelek szerint a hivatalt viselő köztársasági elnököt sem. Gáspár Győző, akivel kapcsolatban nem igazán lehet értelmesen meghatározni, hogy micsoda, 50 éves lett, Magyarország köztársasági elnöke pedig begyakorolt mozdulattal tollat ragadott, és aláírta a „showmant” felköszöntő levelet. Úgy gondolta, ez egy olyan esemény, amelynek kapcsán Magyarország első számú közjogi méltóságának teendője van, és véletlenül sem mulasztotta el sűrű elfoglaltságai közepette sem megírni levelét.

A politikában minden cselekedetnek oka és szimbolikus üzenete van.

Mi az oka annak, hogy Novák Katalin felköszöntötte Győzikét? A Fidesz, szavazótáborának összetételét tudomásul véve, stratégiát váltott. Az értelmiség ebben a társadalmi környezetben nem képes annyi szavazatot hozni a Fidesznek, amennyivel nyerni lehet. A celebek azokat a tömegeket szólítják meg, akiket az értelmiség nem tud, akikhez az értelmiség nem jut el – ezért önt el mindent a Fidesz mellett nyilatkozó celebek hada. Hogy ennek milyen társadalmi-morális következményei vannak fiataljainkra nézve, az cseppet sem érdekli a hatalomtechnikusokat. A Fidesz praktikus okokból még kifejezi (anyagi) megbecsülését udvarhű értelmisége felé, de a folyton „problémázó” szakemberek helyett a hangsúly már a gátlások nélkül éljenző és könnyen kifizethető celebvilágon van.

Mi a szimbolikus üzenete annak, hogy Novák Katalin felköszöntötte Győzikét? Magyarország első számú közjogi méltósága úgy gondolja, hogy Győzike olyan teljesíteményt tett le a nemzet asztalára, amiért megérdemli az ő kitüntetett figyelmét, köszöntését. Ellenben nem köszönti azokat, akik a kormány politikájának veszteseiként nem kapnak megbecsülést: megalázó bérekért robotoló munkavállalókat, a munkájukat éppen filippínók miatt elvesztő családfenntartókat, alacsony nyugdíjukból nyomorgó időseket, évek óta romló körülmények közt dolgozó állami alkalmazottakat és még sorolhatnánk. De Győzikét igen. Ugyanis ő hoz szavazatokat a Fidesznek. Nem pedig azok, akikkel szemben a Fidesz vezeti ezt az országot. Novák Katalin azt üzeni, hogy neki köztársasági elnökként is azok számítanak, akik szavazatot hoznak a Pártnak. „Kifejezi a nemzet egységét…”? Ugyan. Minek, ha a felével is elműködik?

Novák Katalin nemcsak azt mutatta meg, hogy küldő pártjához hasonlóan nem tartja be az ígéreteit, hanem azt is, hogy elnökként kiszolgálja a Fidesz pártpolitikai érdekeit, engedelmeskedik kommunikációs utasításainak, pártszempontjait érvényesíti. Ennyire nem maradt a köztársasági elnöknek tartása, tekintélye, ennyire kell a szavazat. Néha már krumpli sem kell hozzá.


  Elindult


Komment szekció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .