Most csodálkozzunk?


Arold Péter 

Zója Konovalovát, Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik állami tévécsatornájának vezetőjét holtan találták egy feltételezett mérgezés után.


A 48 éves Konovalovát, a Kuban Állami Televízió- és Rádióműsor-szolgáltató főszerkesztőjét január 5-én találták meg volt férje, 52 éves holtteste mellett egy krasznodari otthonában.

Nos ebben a hírben, amit természetesen az összes magyar online média megosztott, egy X hivatkozásra utalva, feltűnt az a szó, hogy „Kuban”.

Nem voltam rest és igyekeztem utána járni:

Nincs olyan televíziós csatorna, amelyet „Kuban Orosz Állami Televízióként” ismernének. Az „orosz állami televízió” alatt általában Oroszországban működő, az orosz kormány által támogatott vagy irányított televíziós csatornákat értjük, mint például a RT (Russia Today) vagy a Perviy Kanal (Első Csatorna). Ezek a csatornák orosz híreket, információkat és szórakoztató műsorokat sugároznak, és jellemzően az orosz kormány nézőpontját tükrözik.

A „Kuban” kifejezés Oroszországban egy földrajzi területre utalhat, például a Kuban régióra, amely a Fekete-tenger északi részén, a Krasznodari Határterületen található. Azonban nincs tudomásom arról, hogy ez a régió saját, „Kuban Orosz Állami Televízió” néven ismert állami televíziós csatornával rendelkezne.

Tovább kutakodva nem találtam megbízható információt Zója Konovalováról vagy a „Kuban Orosz Állami Televízióról”. Lehet, hogy ezek a nevek nem ismertek széles körben, vagy a kérdéses entitások nem léteznek ebben a formában.

Természetesen igyekeztem rákeresni magára Zója Konovalovára. Az eredmény ez.

ATVHoltan találták Zoja Konovalovát, az egyik orosz állami tévécsatornájának vezetőjét, a halálát minden jel szerint mérgezés okozta. 

TelexHoltan találták Putyin egyik vezető propagandistáját

HVG – Meghalt az egyik orosz állami tévé vezetője, a feltételezések szerint megmérgezték

Nem akarom tovább folytatni, mert már most inkább a „fogd meg a sörömet” jönne.

De! Azért még ide a végére barátom

TG24.sky.itHoltan találták otthonában Zoya Konovalovát, a kubai állami televízió és rádió internetes szerkesztőségének főszerkesztőjét. A Telegramon dolgozó cég jelentése szerint valószínűleg megmérgezték. 48 éves volt, két gyermeke született

GB-News.comVlagyimir Putyin egyik legnagyobb propaganda-tévécsatornájának szerkesztőjét holtan találták volt férje mellett.

Felteszem a kérdést: Ez a valaki létező személy?

  Csád. Mit keresünk ott?


Komment szekció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .