Trágyadomb kakassal


Arold Péter

Persze eddig a legjobb barátunk, fegyvertársunk és szövetségesünk volt Lengyelország. Történelmi tényeken alapuló barátság nyomán írhatták ezt. Most, hogy ott más szelek kezdtek fújdogálni, várható volt, hogy a média itthon, természetesen központi utasításra nekik megy. Ne ezt hívom én trágyadombnak.

Mint azt tudjuk Lengyelországban az új kormány, teljesen átszervezi az ottani köztévét. Megunták, hogy híreivel csak a leváltott kormány propaganda hátterét adták. Mint nálunk. Menesztették a teljes vezetőséget, számos embert kirúgtak.

Tusk a keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az adófizetők zsebéből erre a közmédiára és a szintén ehhez tartozó PAP hírügynökségre addig nem szabad egy fillért sem költeni, amíg nem rendezik a helyzetét, azaz nem alakítják át őket valódi közszolgáltatóvá, ahol elfogultság nélkül tájékoztatnak.

Tusk azt mondta, hogy a parlamenti többség olyan törvényeket készít majd elő, melyek „visszaállítják a közmédia elemi semlegességét.” A lengyel közmédiát a választások előtt hasonlították a magyarországi testvéréhez is egyrészt a PiS melletti kampányolás miatt, másrészt azért, mert az MTVA csatornáihoz hasonlóan a lengyel állami tévében sem szerepeltettek ellenzéki képviselőket.

A bejelentésre a Jaroslaw Kaczyinski vezette PiS is reagált, kedd este az ellenzékbe szorult párt politikusai és szimpatizánsai ülősztrájkba kezdtek a lengyel közszolgálati tévé székházában. 

Akkor erre jön a Mandiner, a valamikor szebb napokat is látott, általam is kedvel hírportál és beleszarik a ventilátorba és lehoz egy satnya cikket.

Dübörög a lengyel médiaháború: két vezetője is lett a köztévének

A lengyel kormányváltást követően a közmédia vezetőinek leváltása újabb bohózatot produkált kedden: a köztévé két, egymást el nem ismerő felügyelőbizottsága két elnököt választott a média élére.

Ha valami, akkor ez a cikk teljes mértékben támasztja alá a fentebb írottakat, miszerint a magyar köztévé és a teljes kormánymédia vezényszóra cselekszik.

  Már ideje volt

Ezzel talán nem is lenne baj – annak ellenére, hogy hányingerem van ettől – már ami az újságírást illeti, hiszen minden kormányzat, párt, igyekszik kiépíteni a saját hátországát, támogatóit és média hátterét.

Ezt viszont nem látom az ellenzék oldalán, pedig ott is lenne mit beletolni egy ellenzéki oldalon futó híroldal rendszernek. A TV az más. Az nem menne olyan könnyen, hiszen ahhoz már azok engedélye is kell, akik a kormány adta székekben csücsülnek.

Viszont ott vannak a közösségi médiák. Talán Hadházy és Karácsony az, aki rendesen használja, a többi ellenzéki vezető, csak karácsonykor bújt elő és kívánt boldog ünnepeket.

Néha azt érzi az ember, hogy direkt szúrják el, mert félnek attól, hogy egyszer csak nyernek és nem tudnak mit kezdeni a lehetőséggel, mert mindenütt falba ütköznének.Komment szekció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .